Spolupracují s námi a podporují nás

Tomáš Vachuda

www.tomasvachuda.com

Monsterance

www.monsterance.com

Krásnou brož do pořadu Na slovíčko vytvořila slečna Anna, Monsterance neboli Dračí žena, jak jí přezdívá naše PRistka Kristýna. Monsterance je šperkařka a umělkyně s neutuchající potřebou tvořit. A právě tím nás zaujala. A právě proto jsme ji oslovily, zda by se nechtěla podílet tím, co umí, na projektu, který tvoříme.

Ona je, stejně jako my, syntézou mnohého, to nás spojuje. Ona je tak trochu monster, múza skrytá za očními stíny pohybující se na alternativní scéně. Ručně vyrábí šperky, protože, jak říká, každá žena si zaslouží nosit originál.

Její šperky odrážejí hrdost jejich nositelky a stejně jako monstrance – předmět z drahého kovu použivaný v kostelích k ukázání a vyzdvihnutí toho nejdůležitějšího: hostie, těla Kristova – jsou i šperky od ní nástrojem k podtrhnutí toho nejdůležitějšího – své nositelky. Obě slova pocházejí z latinského monstrare, které znamená předvádět nebo ukazovat. Šperky ode ní nejsou pro každého. Poutají pozornost, vyzdvihují šarm a motají si muže kolem prstu. Troufnete si? Renata, moderátorka pořadu Na slovíčko, ta si teda troufla! 😉

Pokochejte se i na Facebooku >>

Giving Tuesday

Podpořit naše aktivity jste mohli i v rámci Giving Tuesday (27.11.2018). Stačilo poslat libovolnou částku na účet 22266512/5500. Podpořit nás můžete i v jiné dny 🙂 Jsme transparentní. Náš účet u Raiffeisenbank můžete sledovat on-line. Rádi vám vystavíme potvrzení o daru, stačí napsat na e-mail produkce@spoleklek.cz.